team image

Müdürün Mesajı

Sürüyü dış tehditlere karşı koruması, özellikle kurt boğabilen tek köpek ırkı olması, insana dost, sadık, cesur ve çevik olması gibi özelliklerinden dolayı dünyaca üne sahip olan Kangal köpeği eşsiz ve kıymetli bir yerli ırkımızdır.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de “arslan kadar güçlü ve cüsseli” olarak nitelendirdiği Kangal köpeklerinin tarihi eski Anadolu uygarlıklarına dayanan ve yurdu Anadolu olan çok köklü bir geçmişe sahiptir.

Ülkemizin ve özellikle Sivas’ın marka değeri olan kültürel miraslarımız arasında bulunan Kangal köpeğinin bilimin ışığında, sağlıklı koşullarda yetiştirilebilmesi açısından merkezimiz önemli rol üstlenmektedir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde yer alan merkezimiz 2021 yılında bakım onarım faaliyetleri gerçekleştirilerek yenilenmiştir. Merkezimiz sert hava ve iklim koşullarına çok dayanıklı olan Kangal köpeği için bakım beslenme, barınma gibi hayvan refahına uygun fiziki modern koşulları ile yetiştiricilere örnek teşkil edebilecek bir merkez haline gelmiştir.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Kangal köpeği hakkında bilgi almak isteyenleri, çocuklarına bu sevgiyi aşılamak isteyen aileleri ve tüm hayvan severleri merkezimize davet ediyoruz. Merkezimiz Üniversitemiz merkez yerleşkesinde yer almaktadır. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Doç. Dr. Nazlı ERCAN

Kangal Köpeği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü